wiaPZQoH4e0xDMqz3l0EmEL3oLLVI3EOMw4T0PxC.jpeg

APK

 

APK: keuring voor jouw auto

 

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als jouw auto een keuring ondergaat, wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Een APK voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om mee deel aan het verkeer te nemen. Tegelijkertijd wordt ook het milieu beschermd, want auto’s en bussen die te veel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Onthoud wel dat een keuring een momentopname is. Je hebt dus geen enkele garantie dat je auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus ook belangrijk om regelmatig een (grote of kleine) onderhoudsbeurt aan jouw auto te laten uitvoeren.

Wanneer moet een auto voor de APK gekeurd worden?

Als je een nieuwe auto hebt die op benzine rijdt, moet je auto na vier jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Vervolgens moet je benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, totdat hij acht jaar oud is. Na acht jaar moet jouw benzineauto vervolgens elk jaar gekeurd worden. Bij een dieselauto ligt dat allemaal iets anders. Daar vindt de eerste APK bijvoorbeeld al na drie jaar plaats. Daarna moet de auto elk jaar een keuring ondergaan.

 

 

pREqTsY9cIuvsGsbPmnTMWoo9zLwfQsgTUMdqCzh.jpg

 

 

 

 

 

 

bspcEmv4mCEyd0C8dpZrjjqxgtiFPMuowibn6p4c.png

 

 

De kosten van een keuring

Er is geen algemene prijs die geldt bij een APK. Soms wordt een keuring apart uitgevoerd, maar het komt ook heel vaak voor dat deze samenvalt met een onderhoudsbeurt. Het combineren van de APK en de onderhoudsbeurt is in meerdere opzichten een slimme keuze. De totale kosten vallen namelijk lager uit en daarbij bespaar je ook nog eens tijd omdat je maar één keer naar de garage hoeft. Bij autoPRO plus zijn wij bevoegd om jouw auto keuren.

Is jouw auto ook aan een keuring toe voor de APK? En wil je dat wij deze keuring voor jouw auto uitvoeren? Neem dan contact met ons op of plan direct online een werkplaatsafspraak in.

 

 

 

 

 

 

Overige services